https://www.traditionrolex.com/40

Garantált keresőoptimalizálás helyezés

Megbeszélt kulcsszavakra konkrét helyezést garantálunk, pl. 1., 2., 3. hely, vagy az első 10. hely valamelyikét, megegyezés szerint. Az elért helyezéseket 1 hónapig ingyen fenntartjuk, majd a havi fenntartás az egyszeri díj 20%-a.

Jól hangzik a fenti ajánlat?

Akkor sajnos van egy rossz hírünk: Garantált keresőoptimalizálás nem létezik! Aki ilyet kínál, az nincs tisztában azzal, hogyan működnek a Google algoritmusok. Etikátlan és gyakorlatig ez az ügyfelek becsapását jelenti, ami akár büntetést is vonhatna maga után, hiszen ezzel cégeket lehet anyagilag megkárosítani.

Nem csak mi gondoljuk így, hanem a Google hivatalos állásfoglalása is ez. Egészen pontosan így fogalmazták meg:

"Senki sem garantálhatja Önnek, hogy a webhelye az első helyen jelenik meg a Google-on. Óvakodjon az olyan keresőmotor-optimalizálóktól, akik azt állítják, hogy garantálni tudják a helyezést, és „speciális kapcsolatuk” van a Google-lal, vagy a Google rendszerébe való „elsőbbségi beküldés” lehetőségét reklámozzák. A Google rendszerében nincs elsőbbségi beküldési lehetőség."

Utóbbival kapcsolatban még a mi cégünket is megkeresték már telefonon és e-mailben is, hogy 5000Ft-ért beregisztrálják cégünket a Google-be. Ez bizonyára sokak számára ismerős és sajnos sokan be is dőltek ennek a trükknek.

Miért is mondja azt a Google, hogy senki nem garantálhat helyezést a találati listában?

Mert a Google algoritmusát senki nem ismeri! Ez az üzleti világ egyik legféltetebb titka, és ha valaki meg is ismerné egy részét, akkor sem menne vele semmire, mert a Google több mint 200 rangsorolási algoritmust használ, melyeknek egyenként kb 50 variánsa van, tehát összesen 10.000 rangsorolási tényezővel kellene számolnunk.

Ehhez jön még hozzá, hogy a Google semmit nem bíz a véletlenre, ezért évente átlagosan 600-szor módosít az algoritmusán. A mesterséges intelligenciának köszönhetően pedig még a Google mérnökei számára sem ismert, hogy éppen mi alapján zajlik a rangsorolás.

Már önmagában ez is elegendő indok, miért ne bízzunk olyan optimalizáló személyben vagy cégben, aki így hirdeti magát, de az anyagi veszteségen felül többet is veszíthetünk.

Az ilyen, magukat keresőoptimalizálónak valló személyek legalább 90%-ban black hat SEO-t, vagyis a Google által tiltott módszereket alkalmaznak, amivel később nagyon megjárhatjuk két okból is:

  1. Ha vége az optimalizálóval a szerződéses időszaknak, akkor az addig használt megoldásokat törli. Tulajdonképpen ezzel jól járunk, de közben mégsem, mert..
  2. A Google előbb vagy utóbb meg fogja büntetni a weboldalt. Lehet, hogy csak akkor, amikor már minden rendben van, de tudni kell, hogy a Google nem felejt és az algoritmusok nagyságát nézve, bármikor rátalálhat az oldalunkra egy addig még ismeretlen algoritmus, aminek pont az a célja, hogy a korábbi szabálytalanságok miatt hátrébb sorolja az oldalt, vagy rosszabb esetben egy még súlyosabb büntetéssel sújtsa.

A konkurencia is keresőoptimalizál!

Igen, nagy valószínűséggel pont az a céljuk, ami nekünk, de ez szintén egy olyan dolog, amire nem vagyunk ráhatással és kimondhatjuk, hogy garanciát vállalni olyan dologért, amire nem vagyunk ráhatással nem csak merész, de gyakorlatilag szélhámosság.

Mire lehet garanciát vállalni?

Elsősorban arra, hogy kizárólag white hat, vagyis a Google által elfogadott módszereket használunk.

Elvégezzük a megfelelő webergonómia, technológia SEO auditot. Feltérképezzük a konkurenciát és készítünk egy megfelelő kulcsszóelemzést.

Ezek után vállaljuk, hogy az általunk javasolt feladatokat el is végezzük és erről folyamatosan riportolunk. Pl. linképítésről vagy a tartalommarketing eredményekről konkrétumokat küldünk, amit szerződésben vállalunk, tehát nem fordulhat elő olyan, hogy a szerződés megszűnése után hirtelen az összes korábban létrejött link vagy blog „törlődik”.

Oldal nagyságától függően 3-6-12 hónap a minimum, hogy elvállaljunk egy keresőoptimalizálási feladatot, ami nem azt jelenti, hogy ilyen intervallumban kell az eredményekben gondolkodni, mert van, hogy egy adott kulcsszónál már két hét után van eredmény, de egy stabil optimalizáláshoz ennél több időre van szükség.

Egyrészt a helyezések plusz-mínusz mozoghatnak akár 20 helyet is, másrészt hosszú távban gondolkodunk. Sok ügyfelünk esetén, ha elértük a kívánt eredményt, akkor haladunk tovább új, innovatív megoldásokkal, amiért mindig nagyon hálásak, hiszen így az üzletfejlesztésben is hallgatnak ránk, sőt konkrét stratégiában gondolkodunk, hogyan fejlődjön a cég, hiszen ez mindkét fél számára előnyös.

Mi a garanciánkat a tapasztalatunkban látjuk és a referenciáinkban. 2005 óta, az elsők között kezdtünk kell keresőoptimalizálással foglalkozni így mondhatjuk, hogy már elég jól kiismerjük magunkat a témában, bár ez egy olyan terület, ahol szinte mindennap történik valami újdonság és tanulni kell, de mi pont emiatt szeretjük. Képben vagyunk a változásokkal és tapasztalataink révén a legnehezebb feladatra is mindig egy újabb kihívásként tekintünk.

Miben tudunk segíteni?

Ha kérdése van, vagy árajánlatot szeretne kérni, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!

Kérjük a teljes nevét adja meg!
Kérjük ellenőrizze az e-mail címet!
Kérjük valós telefonszámot adjon meg! (Csak szám karakter lehet és minimum 7db)
Kérjük lehetőleg ne hagyja üresen!
Kérjük hosszabban fogalmazza meg levelét!

Kérjük fogadja el az adatkezelési nyilatkozatot!